ارتباط نمک و بیماری ام اس را می دانید؟ | بیماری

قبل از این، مصرف زیادتر از اندازه نمک در افزایش خطر دچارشدن به بیماریای قلبی و فشار خون بالا، مقصر شناخته شده.
محققان میگن مصرف زیادتر از اندازه نمک ممکنه مقصر اصلی در افزایش اندازه مریضیای خودایمنی مانند ام اس باشه. به گفته محققان مصرف رژیمای غذایی پرنمک، باعث افزایش یه جور از سلولای ایمنی می شه که با بیماریای خودایمنی در رابطه ان.

بررسی این محققان نشون داد موشایی که مهندسی ژنتیک شده بودن تا به ام اس دچار شن، وقتی که رژیم غذایی پرنمک رو می خوردند، نسبت به موشایی که اندازه دریافت نمک شون متعادل بود، وضعیت بسیار بدتری پیدا می کردن. این یافته ها نشون دهنده اون هستش که نمک ممکنه در ایجاد بیماریای خودایمنی مانند ام اس و دیابت نوع یه در افراد مستعد از دید ژنتیکی نقش داشته باشه که قبل از این شناخته شده نبود.

دکتر دیوید هافلر استاد ایمنی زیست شناسی در دانشگاه ییل در آمریکا و سرپرست این تحقیق میگه: ایجاد این بیماریا فقط به ژنای بد یا عوامل محیطی ناجور مربوط نیس، بلکه تعامل میان ژنا و محیطه که فرد رو دچار این بیماریا می کنه. ایشون اضافه می کنه: البته نمک تنها عامل محیطی موثر در این بیماریای خودایمنی نیس. میدونیم که کمبود ویتامین D هم ممکنه در این مورد نقش داشته باشه. سیگار کشیدن هم یه عامل موثره و بررسی ما نشون میده که نمک هم یه عامل خطرساز واسه این مریضی هاست.

با اینکه ممکنه چند سال طول بکشه تا رابطه بین مصرف نمک و مریضی ام اس در آدما ثابت شه اما هافلر میگه واسه مریضایی که از پیش در خطر بیشتر مریضی خودایمنی هستن کاهش مصرف نمک غذایی ممکنه ایده خوبی باشه. ایشون میگه: اگه من دچار ام اس بودم در کاهش مصرف نمک و خوردن غذاهای فرآوری شده تردیدی نمی کردم.

قبل از این، مصرف زیادتر از اندازه نمک در افزایش خطر دچارشدن به بیماریای قلبی و فشار خون بالا، مقصر شناخته شده. حالا این بررسی جدید نشون میده رژیمای غذایی پرنمک ممکنه در افزایش اندازه بیماریای خودایمنی هم نقش داشته باشن.

منبع : وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

جمع آوری سلامت اکاایران جمع آوری سلامت اکاایران

پاسخی بگذارید

بستن منو