ارتباط هویج و اسفناج با آلزایمر | تغذیه سالم

رابطه هویج و اسفناج با فراموشی

محققان فکر می کنن که مصرف میوه و سبزیجات پر از ویتامین C و بتاکاروتن مانند هویج، زردآلو یا اسفناج می تونه روند نابودی سلولا عصبی رو با تأخیر بندازه.

یافته های یه تحقیق آلمانی نشون دهنده اینه که ویتامین C و بتاکاروتن واسه مقابله با مریضی فراموشی خوبه. سۆال اینجاس مصرف زیاد زردآلو، هویج و اسفناج می تونه از مریضیای مربوط به نابودی سلولای عصبی پیشگیری کنه؟

به نظر کارشناسان تعداد آدمایی که به مریضی فراموشی دچار می شن رو به زیاد شدنه. اما یافته های پژوهشی که در Journal of Alzheimer"s Disease  به چاپ رسیده نشون دهنده اینه که شاید بشه راهی واسه پیشگیری از این مریضی یافت.

 

محققان فکر می کنن که مصرف میوه و سبزیجات پر از ویتامین C و بتاکاروتن مانند هویج، زردآلو یا اسفناج می تونه روند نابودی سلولا عصبی رو با تأخیر بندازه.

 

اسفناج به دلیل اندازه نیترات زیاد موجود در اون می تونه با نابودی سلولای عصبی مقابله کنه. مولکولای نیترات باعث رقیق شدن خون می شه و اینطوری خون

خیلی راحت در رگا جریان پیدا کرده و به مغز می رسه

اونا در نمونه ورداری از خون این دو گروه فهمیدن که اندازه ویتامین C و بتاکاروتن خون آدمایی که دچار دمانس (زوال عقل) جزیی هستن کمتر از افراد سالمه. عوضش انگار آنتی اکسیدان های دیگری مانند ویتامین E و لیکوپن هیچ تأثیری روی پیشگیری از مریضی فراموشی نداره.

 

پروفسور ناگل و همکارانش از یافته های این کشف بسیار خوشنود هستن اما با این حال هنوز موفق به کشف این نشده ان که آنتی اکسیدانا با چه مکانیزمی در پیشگیری از زوال عقل و فراموشی موثر عمل می کنن.

 

انگار اسفناج به دلیل اندازه نیترات زیاد موجود در اون می تونه با نابودی سلولای عصبی مقابله کنه. مولکولای نیترات باعث رقیق شدن خون می شه و اینطوری خون خیلی راحت در رگا جریان پیدا کرده و به مغز می رسه. به خاطر همین مولکولای نیترات جلوی نابودی قدرت درک رو می گیرن.

ترجمه: فاطمه مهدی پور


منبع : tebyan.net

پاسخی بگذارید

بستن منو